Napi Fix

Gyorsan valami finomat és könnyűt!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Szentestére összeáll a brüsszeli puzzle, minden magyar otthonban kirakhatják végre a gyerekek José Manuel Barroso levelét. Megoldókulcs, levél, bizonyíték.

Kedd óta Giró-Szász András, Fellegi Tamás és Lázár János külön kérésére három részben közöltük José Manuel Barroso levelét, amelyben az Európai Bizottság elnöke a magyar miniszterelnök számára részletezte, melyek lennének a feltételei az IMF-EU pénzügyi segítségről szóló tárgyalásoknak. Orbán Viktor tegnap finoman, de udvariasan visszautasította a kérést, Barroso pedig még gondolkozik, erre mit lépjen. Nincs sok választása, sarokba van szorítva.

Közben mindenki örömére az államhatalom gépezete is működésbe lépett, előbb a Fidesz frakcióvezetője minősítette tisztességtelennek a levél nyilvánosságra hozatalát, majd Kocsis Máté képviselő nyújtott be a Parlamentnek egy írásbeli kérdést. Most a belügyminiszternek kell tehát kivizsgálnia, megtették-e a belügyi hatóságok a megfelelő lépéseket, kiderítik-e hogyan kerülhetett ki a levél.

A nyomozó munka megkönnyítése végett a sorozat záró epizódjában végre lehull a lepel, itt a teljes levél, angolul és magyarul, főleg mert az interneten már terjednek a helyes megoldások. A poszt illusztrációjaként pedig ott van a bizonyíték arra, hogy ez egy hivatalos és nem magánlevél. Fejléces papír, megfelelő kódok, ami kell. Most meg már, hogy visszautasítottuk, gondolom, úgysincs tétje.

A megoldókulcs:

Az első rész: 2. (A levél közepe)

A második rész: 1. (A levél eleje)

A harmadik rész: 3. (A levél vége)

A Napi Fix ezzel szabadlábra szabadságra megy, az ünnepek után új nóvumokkal jelentkezünk.

Komment 15 | Reblog! 0 |

A Facebookon is

Lájkolj!

Hirdetés