Napi Fix

Gyorsan valami finomat és könnyűt!

20
Dec

NapiLeaks: A Barroso-levél folytatásokban - I. rész (Giró-Szász Andrásnak szeretettel)

Címkék: Barroso, óra, orbán

Karácsonyig minden nap egy-egy részlettel kedveskedik a Napi Fix Barroso híres leveléből, angolul, egyenesen Orbán Viktornak. Szentestére összeáll a brüsszeli puzzle.

Szerintem mondjuk elég egyértelmű volt a tegnap esti [origo] cikk, igyekeztem pontosan és jól fordítani Barroso elnök gyönyörű mondatait, reggelre ugye Brüsszelben is megerősítették, hogy van ilyen levél, állítólag mély döbbenetet sikerült előidézni azzal, hogy nyilvánosságra került, de aztán ma este jövök hazafelé és azt hallom a rádióban (Klubrádió), hogy Giró Szász András kormányszóvivő merő spekulációnak nevezi azt, ami a levélből a magyar médiában nyilvánosságra került. Nem tudom pontosan idézni a szavait, de valami ilyesmi volt.

Közismerten legendás a türelmem, de azt elég rosszul tűröm, ha hazugsággal vádolnak. Márpedig, ha jól értem András éppen azzal gyanúsít meg így kedd este, hogy ébren álmodok és ha van egy kis időm, akkor merő önszorgalomból pont olyan leveleket fogalmazok, mint amilyeneket az Európai Bizottság elnöke szokott.

Hát akkor Andrásnak, és mindenkinek, aki kétségbe vonja, hogy a levél elég keményen rendbe teszi az uniós-magyar viszonyrendszert, világos üzenetet küld Orbánnak és a Fidesznek, hogy vagy elfogadják a klub szabályait, vagy mehetünk a levesbe jövőre, mert nagyon valószínű, hogy az elrugaszkodás évét védőháló nélkül kell abszolválni, tehát nekik szeretettel, mától három napon keresztül egy-egy fontos részletet közlök a levélből. Lehet olvasgatni, miközben megszavazzák a jegybanktörvényt. Hát tudnék én ilyen levelet írni magamtól?

Komment 65 | Reblog! 1 |

  

Novák Előd hétfőn egy kissé esetlen megafonnal igyekezett túlkiabálni képviselőtársait, így tiltakozott az ellen, hogy a kormánypártiak bekiabálásai miatt nem hallják egymás szavát az ülésteremben. Első látásra a Novák Előd kezében lévő  megafon még a Kádár-korszak relikviája, valami ilyesmit használhattak a rendőrök 1987-ben a tüntetések oszlatásakor.

A megafon-biznisz azóta azonban nagyot fejlődött, a nemzetközi kínálatban mindenféle csinos darab elérhető. Alkalomhoz, ruhához és szomszédos képviselőhöz mérten lehet válogatni a megfelelő designt. Novák Előd feleségének sem kell tölcsért csinálni a kezéből, a divattrendek ide is betörtek, nem is beszélve arról, hogy Dúró Dóra az amerikai pompomlányok számára gyártott remek egységekből is válogathat.

Íme néhány és a Napi Fix javaslata

Pompom-megafon -  Dúró Dórának (Jobbik)

 

Retikülnek álcázott eszköz, hordozható külső egységgel - Lendvai Ildikó (MSZP)

Narancs-ezüst kombináció, Kövér László (Fidesz) őszes bajszához

 

 

Vörös veszedelem - Szanyi kapitány (MSZP) kezébe

 Vállról indhítható, radarral Hende Csabának (Fidesz)

Gyerekbarát, újrapapírból - Schiffer András LMP (viszont nem is hallani)

 

 

 

 

Komment 0 | Reblog! 0 |

Hamarosan meglátjuk, mennyire hiteles Rogán Antal Rogán Antal szerepében. A Bors beszámolója szerint ugyanis az V. kerületi polgármester saját magát alakítja a Jóban rosszban egyik epizódjában. (Update: Friss képek és videó)  A forgatókönyv szerint kutyasétáltatás közben rövid szóváltásba keveredik a TV2-ős szappanopera egyik főszereplőjével Konrád főorvossal a Parlament előtt. Rogán Antalt, a Fidesz Jedi-lovagját ismerve a laza, semmittevést mímelő fel-alá sétálgatás nem fog különösebb gondot okozni.  Ha a Csillagok háborúját idéző lézerkardos Playboy fotózkodás sikerült (mellékelten a Szentkorona Rádió beszámolója erről), akkor ezt is simán hozni fogja. Emlékeink szerint a leírt szöveg végtelenített papagájszerű-ismétlése is szerepel a repertoárban, mint ahogyan ebben egyébként minden magyar politikus jól hasít. Gyakorlatilag minél értelmetlenebb szöveget kell szajkózniuk, annál jobbak. A Fidesz-kormány eddigi teljesítménye alapján különösebb kétségünk afelől sincs, hogy a szóváltásban is jól alakít majd Rogán, az orvosokkal a szóváltás mostanában amúgy kurrens. Kicsit sajnáljuk, hogy kordonbontás nincs a forgatókönyvben, de majd legközelebb. Talán az egyedüli nehézséget a kutya szerepeltetésében látjuk, de ha a jószágot a Fidelitas delegálta, akkor jól idomított lesz, hozza a szerepet.

Rogán szappanoperás szereplése viszont új távlatokat nyithat a politikusok újrahasznosításában. Az ugyan parányi problémát jelenthet, hogy nem mindegyik lenne képes saját magát hitelesen alakítani, de egy erős, jól átgondolt karaktert bármelyikük el tud játszani. Íme néhány javaslat (a szereposztásért köszönet szappanopera-ügyi konzulensemnek, Dull Szabolcsnak)

Lázár János (Fidesz) - Jockey Ewing (Dallas)

Szűcs Erika (MSZP) - Magdi anyus (Barátok közt)

 

Szőcs Géza (Fidesz) - Baines kapitány (Onedin család)

 Kovács László (MSZP) - Derrick főfelügyelő (Derrick)

 

 Deutsch Tamás (Fidesz) - Vágási Feri (Szomszédok)

Dúró Dóra (Jobbik) - Marimar (Marimar)

Komment 0 | Reblog! 0 |
01
Jun

A nap képe: Schmitt Pál a zongoránál, fehérebb a zorgonánál.

Címkék: Schmitt Pál, zongora, Bródy János

post_44243_20110601183251.jpg

Schmitt Pál rendhagyó osztályfőnöki órája végén zongorához ült, és Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát adta elő a diákoknak Szekszárdon. Tárogató nem volt. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI via: vampirpillango.tumblr.com

Komment 1 | Reblog! 0 |

A Facebookon is

Lájkolj!

Hirdetés